Intressant utveckling ifråga om Stockholms bombmans-wannabee


Det har ju spekulerats om snubben var en misslyckad lone ranger, och hans allmänna inkompetens och enstöringstendenser skulle kunna tyda på det.

Nu verkar det dock som om skotsk polis har häktat en förmodad medkonspiratör… Taimur Abdulwahab bodde i Luton i tio år innan han tog sig för att försöka sig på attentatet här, men den nu misstänkte är från St:Andrews – inte direkt en extremisthub såvitt jag förstår. Det är intressant att se, hur virrpannor numera verkar kunna ta kontakt över avstånden och mötas för att smida sina märkliga planer… Jag sätter fortfarande min peng på att de här snubbarna är wackos snarare än en genomarbetad internationell konspiration, men vi får väl se…

Nyheter från Skottland om arresteringen – http://news.stv.tv/scotland/west-central/233556-suspected-terrorist-arrested-in-glasgow-over-stockholm-bombing/

DN – http://www.dn.se/nyheter/sverige/en-gripen-efter-stockholmsbomb

Svd – http://www.svd.se/nyheter/inrikes/man-i-skottland-gripen-efter-stockholmsbomb_5992337.svd

Ett slitet slutord om terroristwannabees – man bör skratta åt dem, strax innan man låser in idioterna och slänger nyckeln. Tag ledning från filmen ”Four Lions” – de kan vara livsfarliga, de här lallarna, men de är inte mindre tragikomiska för det.

Publicerat på 8 mars, 2011, i Media & Rapportering /Media and Coverage, Moderna Västerlandet /Modern Western Society, Politik /Politics, Samhällen Då & Nu, Stockholm, Sverige /Sweden och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

  1. Detta korta inlägg får mig att fundera, jämsides med dagstidningarnas rubriker. Före nyår lät man – på order från Regeringen – Chefen SÄPO stå och orera på slutdagen under den stora kongressen ”Folk och Försvar” och säga att vi aldrig någonsin skulle få veta vilka sagde Taimours medhjälpare var. Nu fick vi plötsligt veta identiteten på en av dem, men det var nog knappast den svenska regeringens förtjänst. Nu har till och med vårt lands märkliga Demokratiminister erkänt, att all extremism i Sverige inte bara är inhemsk extremism, som till exempel ca 100 påstådda högerextremister och 100 påstått extrema AFA-anhängare, nu finns det plötsligt 200 islamska extremister inuti Sverige också, och detta är en total omändring emot förra året, då det ännu var så att ett väpnat hot emot just det land som kallas Sverige inte kan föreligga, eftersom alla de personer som möjligen invandrar till just detta land – papperslösa eller ej, naturligtvis automatiskt är ”snällifierade”, och Sverige per definition inte kan ha några fiender i omvärlden. I Libyen älskar folket givetvis sin president, och eventuella uppror är endast orsakade av att Al Qaida möjligen hällt LSD i någon av landets fåtaliga dricksvattenreservoarer, vilket alltså påverkat några av landets ungdomar till vilt och tygellöst beteende, efter vad som meddelades så sent som i förra veckan… Och detta skall vi tro på, liksom möjligheten att skjuta träff med handvevade Bofors 40 mm akan, helt utan förberedelser eller tidigare erfarenhet, utanför Bengazi. Vidare -ifall man därstädes har problem med anfallande pansar, vad är då bästa tillvägagångssättet ? Försöka stoppa de i rikt antal anskaffade T55:orna och de andra vagnarna (T55/56 är faktiskt världens mest tillverkade stridsvagn) i öknen, medelst granatgevär (86 mm Carl Gustaf duger faktiskt utmärkt, och jag ser inga som helst moraliska problem med det, så länge vapnen är i rätta händer) eller vänta tills pansaret når innerstaden ? Inuti stadsmiljön har man bättre chanser, ty där kan man agera på nära skjutavstånd, använda sig av bakhåll, barrikader, molotov cocktails, ja nästan allt som gör livet surt för pansartrupper. Till och med att som på Tien an Men Square vänta tills att pansarskyttefordon får slut på bränsle, och sedan tända festliga små brasor under dem fungerar, för till slut blir effekten närmast som att poppa popcorn. Am och bränsle inuti vagnen har en tendens att vilja explodera efter ett tag, och besättningen brukar komma uthoppande ur tornluckorna eller andra luckor, väldigt fort, varvid en rasande folkhop, ifall en sådan finns till hands, lämpligen kan passa på att klubba ihjäl dem. Detta är mitt eget amatörterroristiska stalltips för dagen, men här slutar jag min predikan, och bloggdialog för tillfället..

    Gilla

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: