About Paulus Indomitus

Pablo

Jag som driver den här bloggen heter Pablo Fuentes Leiva och är en lärare och f.d. jurist, egenföretagare och personlig assistent.

Jag har alltid ritat och varit intresserad av andra visuella uttryck. Då och då har det kommit önskemål från andra personer att se vad jag gör, och därför började jag lägga upp lite lågupplösta bilder på Facebook när jag började använda den tjänsten. Bloggen kom till när jag påmindes av en vän om att bilder och teckningar som läggs upp kan användas lite hursomhelst av företaget Facebook. Det där har legat och gnagt i mig, och eftersom jag haft planer på att skriva en slags dagbok över mitt arbete på bilder och teckningar,  så blev lösningen en blogg. Här kommer jag att lägga upp mina teckningar och målningar i mån av tid, och dokumentera deras tillblivelse. Samt skriva lite vitt och brett med anknytning till konst, arkitektur och annat som ligger nära bildskapande, med så mycket hänvisningar som tiden medger. För en sammanställning av de egna alster som publiceras på sidan se galleriet:

https://paulusindomitus.wordpress.com/paulus-indomitus-pablos-galleri/

Den röda tråden för denna blogg är alltså det estetiska anslaget, även om vissa ideologiska och filosofiska preferenser då och då kan skina igenom och även vara viktiga delmotiv till skapandet av olika inlägg. Paulus Indomitus Art står dock fritt från alla former av ideologiska, partipolitiska, kommersiella eller religiösa bindningar.

Kontakt

Det har till och från framförts önskemål på att jag skall rita eller designa specifika motiv åt besökare på min blogg. Folk är välkomna att inkomma med sådana önskemål, som jag mycket väl kan efterkomma i mån av tid. Rena beställningar av verk mot ersättning har skett och kan mycket väl komma ifråga – för alla sådana spörsmål kontakta mig, antingen via kommentatorsfunktionerna på denna blogg eller via följande kontaktvägar:

Email: paulus.indomitus@gmail.com

Facebook: http://www.facebook.com/pablo.fuentes.leiva

Om Rättigheter till Originalmaterial på denna Blogg

Besökare på bloggen och även andra som sett en del målningar och teckningar som jag gett bort eller sålt har uttryckt intresse för att införskaffa tryckta exemplar av mina alster eller använda sig av mina originalbilder på hemsidor, eller som tatueringsmotiv, eller dylikt. Mina bilder har också dykt upp i olika publikationer. Detta aktualiserar, tyvärr, frågor om upphovsrätt och rätten till originalmaterial. Så ursäkta en liten utflykt i juridikens och den intellektuella egendomens snårskog.

Det främsta kännetecknet på att en bild eller text på denna blogg utgör originalmaterial är att de företer Indomitus varumärke, eller min personliga signering eller underskrift, eller en kombination av dessa.  Ofta står uttryckligen att Indomitus Consulting bibehåller rättigheterna till sådant material. Några teckningar vilka företer signering direkt på originalet saknar andra hänvisningar till Indomitus logga – dessa är icke desto mindre utsprungsmärkta genom hänvisningen till upphovsmannens person (Pablo Fuentes Leiva). Vissa skisser eller väldigt tidiga utkast med låg verkshöjd som inte är markerade på något sätt är att betrakta som allmän egendom.

Jag har valt att inordna mina upphovsmannarättigheter inom ramen för Creative-Commons-systemet vars filosofi och juridiska anslag jag stöder.

Den mest passande klassificeringen av rättigheterna till materialet här är en s.k. ”Creative Commons”-licens av typen Attribution-Noncommercial-NonDerivs 3.0 Unported  (Den fullständiga licenstexten finns här).  Innebörden av en sådan licens är att man får mångfaldiga och sprida materialet om man har med en hänvisning (attribution) till källan och så länge man inte ändrar på originalet (non-derivation) samt icke brukar dem kommersiellt (non-commercial).

Generellt sett är besökare på bloggen alltså välkomna att ladda ner bilder samt även mångfaldiga eller reproducera dem för eget bruk. Sådant mångfaldigande förutsätts dock ske med bibehållande av ursprungsmärkning, signering eller med hänvisning till dess ursprung, antingen Pablo Fuentes Leiva eller denna blogg. Detsamma gäller även texter – länka till denna blogg, så kan du återge bloggens text så länge du inte tjänar pengar på den.

De som vill nyttja bilder, kartor eller annat egenproducerat material till mer publika syften, såsom för kommersiella eller journalistiska ändamål, bör således kontakta mig (se kontaktvägar ovan).

Den som utan konsultation eller godkännande företer eller eljest gör bruk av bilderna på denna blogg  i motsättning till ovanstående villkor kommer att anmodas att avlägsna dem och att i förevarande fall utge skadestånd eller annan kompensation i enlighet med svenska lagar och bestämmelser om upphovsrättsskydd.

Indomitus Consulting bibehåller sig även rätten att neka användning av bilder på denna blogg och dess gallerier för enskilda, utpekade personer eller organisationer om dessas syftet anses stötande eller eljest får anses strida mot mina och denna bloggs principer. Det vill säga en mer eller mindre godtycklig rätt att via personligt meddelande vägra andra att förete mina bilder för någon form av publikation. Oauktoriserat sådant bruk av bildmaterialet på denna blogg kommer annars att betraktas som ett upphovsrättsbrott och snarast anmälas såsom en lagöverträdelse.

 1. Snubblade över din sida då jag leta efter referenser på svenska borgar och vart imponerad över bla din studie inför Yakane. Gillade även Oden med Hugin och mumin och freke och Geke.

  Med tanke på vad du skrev om Facebook mm så tänkte jag ge dig tips på ställen där du kan lägga upp dina bilder och samtidigt nå ut till en stor publik:
  1) http://www.cgsociety.org/ (om du digitaliserar dem)
  2) http://www.conceptart.org/
  3) http://www.elfwood.com/

  … om du inte redan finns där dvs 🙂

  Keep up the good work.

  Seigan

  Gilla

  • Tack Seigan, kul att du gillar mina alster.
   Jag har tänkt på detta med att lägga upp bilderna på dedikerade gallerier på nätet – elfwood känner jag till, och conceptart likaså. Det vore kanske inte en dum idé att lägga upp åtminstone ett urval där, eftersom folk uppenbarligen hittar dit, kanske lättare än till min egen sida.
   Men å andra sidan vill man ju behålla den kontroll som en egen sida ger, och idén är ju ursprungligen inte så mycket att förse med ett skyltfönster som att dokumentera mitt eget arbete med bilderna. Som jag skriver på presentationssidan är det framför allt en slags dagbok. Men eftersom folk frågat om åskådningsex. fann jag det gott att slå två flugor i en smäll. Det är också orsaken till att jag skriver på svenska, och inte engelska -jag är rädd att det skulle skapa problem, redan nu får jag en del spam till min site, och mängden kommentarer och skräppost och önskemål skulle kanske bli svårhanterlig.
   Det finns andra komplikationer också – jag inhämtar t.ex. gärna levande personers godkännande innan jag publicerar potentiellt komprommetterande bilder på dem – så har jag gjort med flera porträtt. Det där är ett mycket aktuellt problem just nu, eftersom flera utseendestudier (med nakenbilder) baserade på levande förlagor ligger och väntar på publikation. Jag har en viss skräck för att bilderna skall komma i omlopp på sätt som jag inte kan kontrollera. Jag har t.ex. en hel serie med romantiskt/erotiskt tema som inte ens vidrörts i bloggen, av sagda anledning. De skulle troligen finna sin väg till siter med pornografiskt innehåll och skapa tvivel om vad jag egentligen sysslar med, vilket kanske inte är så bra om man som jag jobbar som jurist.

   Jag skall ta det under förnyat överinseende nu till december. Kanske man skall lägga upp de mer färdiga bilderna och storyboardsen på externa bildvisningssiter, med hänvisning hit till bloggen.

   Tack för dina vänliga åsikter och din Input
   /Thefeatheredsnake

   Gilla

  • En sak Seigan, du letade referenser till Borgar, hmm…
   Ett ställe att börja på är Dick Harrisons ”Jarlens Sekel”, där finns uppräknade många av de viktigaste borgarna under 1200-talet och framåt, med bilder för några, som Aranäs, Åbo, Kalmar och Stockholms slott mfl. Sedan kan man leta sig vidare – jag kan tex rekommendera Stadsmuseet i Stockholm, de har massor av material till stockholms befästningsverk och borg, inklusive modeller.
   Det finns en utmärkt site av ren gellerikaraktär: http://www.slottsguiden.info/index.asp med mycket bilder på borgar från Sverige och norra Europa

   Jag har en serie arkitekturstudier till borgar och befästningsverk till mina storyboards, men det är mest till mellanöstern och östra medelhavet . Men man kanske skulle publicera dem…

   MVH
   /Pablo The Feathered Snake

   Gilla

 1. Ping: Om oväntade bieffekter av sociala medier & publikation i Utblick | Paulus Indomitus Art

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: