Vad är det för ord? Och vad säger det om dumskallarnas konspiration?


Världens alla stackars shiamuslimer och speciellt de i Iran måste undra vad i herrans namn deras självpåtagna ”väktare” håller på med när de i sitt haschrus ser ordet ZION i Londons OS-logga?

Zion? Really?

Det skulle verka som om den  förryckta regimen i Teheran åter i desperationen över att vara allmänt hatade både internt och extern försöker avleda uppmärksamheten genom att dagdrömma ihop en zionistisk och/eller (eller båda) västlig konspiration. Som The Guardian rapporterat om i en artikel häromdagen har de nu bestämt sig  för att loggan för det stundande OS i London 2012 förtäckt innehåller budskapet ZION. Vilket vore särdeles nedrigt och hemskt och kränka ”den olympiska andans principer” till vilka regeringen i Teheran är försvuren…(sic!) De har således (ve och fasa!) hotat bojkotta olympiaden på grund av detta lömska tilltag.  Enligt artikeln hänvisar den ”iranska studentnyhetsbyrån” som upptäckt och fördömt tilltaget, till ospecifierade ”internetdokument” som visar att loggan är beviset för en dolsk konspiration av Sions Vise eller vad de nu ser i sina dagliga hallucinationer (1).

OS 2012 -Logon i sin ursprungsform

Även den slöaste, mest korkade internetanalfabet kan med femton minuter tillgodo ta reda på att 2012 år OS-logga, som drog på sig massiv kritik för sin fula, abstrakta och skrikiga form när den avtäcktes av den olympiska kommittén i Storbritannien 2007, har blivit föremål för en skur av hånfulla parafraser och omredigeringar av de kantiga siffrornas form. Idén med loggan var att den skulle vara ungdomlig, ”cool” och lätt att reproducera – men ack så fel det blev. Att spelen redan omgärdats av kontroverser borde ha varnat dem(2).

Dassen attackerar!

Men Icke.

Den överlägset mest populära variantent av loggan, och en som troligen fler sett än originalet blev således omedelbart omskrivningen SHIT, men flera andra varianter förekom. Själv hittade jag den tidigaste förekomsten av ZION-varianten på sajten ”Whatisthepyramid”, som är en sida som handlar om just diverse galna ockultism -och konspirationsteorier. Se http://whatisthepyramid.com/2009/08/04/2012-olympic-logo-zion/. Är det den sortens internetdokument som idioterna hänvisar till?(3)

Zions vises...öh...logga?

Man kan fråga sig om turbanerna sitter för hårt? Fattar de inte vilken ofattbar skada de gör för Irans och även hel islams image i en värld som redan alltför lättvindligt vill peka ut dem som det största hotet sedan…tja, Saddam?

Nu är förstås antisemitiska, i betydelsen antijudiska och antiisraeliska, tirader en stapelvara för Teheranregimen och en av deras favoritsätt att just rikta strålkastarljuset mot en tänkt fiende. Med tanke på att regeringen ända sedan Ayatollah Ruhollah Khomeinis tid hävdar religiösa grunder för sin statsideologi har dessa fördomar tyvärr ofta klätts i religiöst-eskatologisk kaftan(4). Sant, Israel kunde knappast förväntat sig enbart rosaparfymerad kärlek av Khomeini et ales efter att ha varit shahens bästa vän fram till att den korrupte monarken störtades 1979, men Khomeinis kohorter har sedan dess visat sin alldeles särskilt dåliga smak genom att glatt ta upp de mest gemena västliga antijudiska konspirationsteorierna och göra dem till centrala delar i sin agitation, när det så behövts, och väva in dem med de antijudiska drag som funnits även inom islams idéhistoria. Det här är speciellt cyniskt med en vy på att den iranska regimen ett flertal gånger samarbetat med Israel – mest känt är israelernas bombning, med hjälp av iranska underrättelser, av den irakiska kärnreaktorn Osirak 1980 (operation Opera)(5).

Mot den bakgrunden, och med tanke på de allt galnare och mer repressiva tag mot intern opposition som regimen måst ta till sedan 2009,  måste man nog dra slutsatsen att den usla prästregimen åter genomlever en fas av svaghet och känner behovet av att steppa sin gamla antisemitiska dans igen.

Kris? Då smetar vi på lite Zionistiska stjärnor så löser det sig...

Särskilt kretsen kring presidenten Ahmadinejad har ju en alldeles särskilt fäbless för att ta upp den där slagdängan som ett led i sin lilla brottningsmatch med dels den Högste Ledaren Ali Khamenei, från vilken de både vill befria sig och samtidigt är helt beroende, och med det massiva motståndet mot båda ledarnas vanstyre. Sedan några dagar är de två ledande oppositionella ledargestalterna Hussein Mousavi och Ali Karroubi ”försvunna” efter att de utlyst nya protester mot regeringen. Om de är mördade eller försmäktar i någon mörk håla vet i dagsläget ingen. 

Karroubis och Mousavis apell till protester mot regeringen i Teheran har pågått under hela februari, se http://www.svd.se/nyheter/utrikes/irans-opposition-utlyser-ny-protest_5971133.svd. Den 26:e rapporterade TT om nya upprop, se t.ex. http://www.expressen.se/nyheter/1.2345327/irans-opposition-utlyser-ny-protest och http://www.svd.se/nyheter/utrikes/irans-opposition-utlyser-ny-protest_5971133.svd, och därefter ”försvann” båda enligt olika källor, se http://www.npr.org/blogs/thetwo-way/2011/02/28/134132120/iran-arrests-opposition-leaders-according-to-reports.

Al Jazeera har rapporterat om ryktesspridningen kring deras frånfälle i http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2011/02/201122751153687696.html och Studio Ett hade inslag idag, 20110302 om de båda och oppositionen i Iran, se länk http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=4379303&play=2938575&playtype=Ljudklipp.

Det är i det ljuset som det bisarra ZION-utspelet måste ses. Arresteringar, massivt våld, ryktesspridning och se där, ”en konstig logga vi kan se vad vi vill i”: allt är bättre än att vidgå att ledarna sitter och darrar av skräck inför tanken på att mellanösterns våg av protester skall nå dem och blåsa nytt liv i deras terroriserade medborgare. Men hur korkade framstår de inte… man måste tycka synd om de stackars iranierna, det lysande Persiens nertryckta arvtagare, som måste dras med en sådan bunt usla ägg. Deras tid skall också komma, förhoppningsvis snart.

"ZION! Jag säger er att ÖVERALLT är det ZION som lurar!"

——————————————————

(1)Tidskriften Expo, alltid läsvärd för sitt vaktande öga på antisemiter, xenofober och allsköns idioter med rasistisk udd både här i Svedala och annorstädes, var den som ledde min uppmärksamhet till det konstiga bråket om OS-symbolen: se http://expo.se/2011/os-logo-retar-iranska-regimen_3777.html. Bloggar som Olympic Games Updates http://www.gig2016.com/london-2012-olympic-games/logo-olympics-2012-zion/, RPGrecords http://rpgrecords.com/london-2012-olympics-logo-is-racist-2012-spelled-zion, Politically Confused http://politically-confused.blogspot.com/2011/03/iran-threatens-to-boycott-2012-zion.html och Conspirazzi http://www.conspirazzi.com/?p=70 var också snabba med att ta upp det där.

(2)Om det smisk som OS-loggan fick när den avtäcktes i 2007 kan man se i bl.a. The Guardians artikel då http://www.guardian.co.uk/uk/2007/jun/05/sport.media?INTCMP=SRCH, men också Daily Mail http://www.dailymail.co.uk/sport/othersports/article-460549/Now-MPs-join-forces-lambast-childish-2012-logo.html och diverse bloggar, som logoblog http://www.logoblog.org/wordpress/public-reaction-against-the-london-2012-olympic-logo/ och Logodesign http://www.logodesign.com/logo_design/2007/06/

(3)Flera artiklar i Wikipedia finns om bruket av sionism som en term, och bildar en bra startpunkt för vidare orientering i ämnet. Introduktionen till den zionistiska rörelsens historia http://en.wikipedia.org/wiki/Zionism, tar upp en mängd aspekter av denna vitt förgrenade rörelse. Om dess bruk i den muslimska världen, vilket går tillbaka till kolonialmakternas uppkarvning av arabvärlden vid Osmanska Rikets nederlag där runt 1917, se  http://en.wikipedia.org/wiki/Zionist_entity. För det mer paranoida bruket av ”Zion” i Europa och västvärlden alltsedan publiceringen av falsariet ”Zions vises protokoll” av Tsarens hemliga polis 1903 se http://en.wikipedia.org/wiki/Elders_of_Zion, och för moderna antisemiters (inklusive svenska nazisters och högerextremisters) bruk av ordet Zionism se den korta http://en.wikipedia.org/wiki/Zionist_Occupation_Government. Mer om det negativa bruket av termen ”sionism” för att kasta skit på judare och/eller Israel kan läsas om i boken ”Judehatets Svarta Bok – Antisemitismens historia från Antiken till Idag”. Den finns allmänt tillgänglig i bokhandlar och på såväl Adlibris som Bokus.

(4)De iranska prästernas nuvarande statsideologi vilar på Ayatollah Khomeinis skrift vilayat-e faqih, ”om de rättslärdes väktarskap”(min översättning), om vilken man kan läsa inledningsvis i http://en.wikipedia.org/wiki/Hokumat-e_Islami_:_Velayat-e_faqih_(book_by_Khomeini). Kontentan av ideologin, som helt går på tvären mot det dittills bärande draget i Itna Ashariyya-riktningen (”tolv-sekten”) inom shia-islam att undandra sig samröre med makten, är att de rättslärda måste ha att överordnad auktoritet i staten och vägleda den i islamisk riktning genom ett absolut överherreskap över en på religionen baserad lagtolkning  eller sharia. Detta står förstås även i motsättning till västligt influerade idéer om republikanskt, sekulärt statskick, vilka utövade stark påverkan i Irans 1900-talshistoria fram till 1979. På svenska har t.ex. Muhammad Fazlhashemi skrivit om bakgrunden till Khomeinis tankar och den idéhistoriska situationen i Iran i relation till västerlandet i boken ”Exemplets makt, Föreställningar om Europa/Väst i Iran 1850-1980”, som är väl värd läsning.

(5)Om en snabb introduktion i de märkligt skiftande men aldrig godmodiga relationerna mellan Israel och Iran efter revolutionen, med slagsida åt de retoriska tjuvknepen från Teheran, se artikeln http://en.wikipedia.org/wiki/Iran-Israel_relations.

 

Publicerat på 4 mars, 2011, i ...ett Ord kan dock betyda mer än 1000 bilder, Egna Bilder /My Own Pictures, En bild säger mer än tusen ord, Enklare teckningar /Clear-line Drawings, Följetonger /Posting Serials, Idrott /Sports, Islams Värld /World of Islam, Logotyper /Logotypes, Media & Rapportering /Media and Coverage, Samhällen Då & Nu, Symboler, Teckningar /Drawings och märkt , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Min favoritkommentar till konspirationsteorier av alla slag är Woody Allens gamla påpekande om den påstådda judiska världskonspirationen: ”Men jag är ju också Jude ! Var e mina pengar nu då ??” Hittills, säger han, har han inte fått en enda spänn, så det måste vara något fel på teorin… En annan gren av konspirationsteorier, som kanske är mindre enahanda (man tröttnar fort på dem, därför att de är såpass dualistiska, och delar in världen i svart och vitt, vilket är en smula tröttsamt i längden) är den nya hobbyn ”dollar-sedel-vikning” som har uppstått i USA. Det började med några konspirationsteoretiker som påstod att 9/11 händelsen fanns på sedlarna innan den hände, vilket var ett avslöjande från de Bajerska Illuminati, förstås, alltså super-sammansvärjningen som påstås vara skuld till nästan allt 🙂

  sedan kom folk med parodier på detta, vilket blev ännu roligare… Exempelvis finns UGGLOR på dollarsedlarna också, vilket kan få vem som helst att ana ugglor i mossen, eller betvivla förståndet hos myntverkets designers och tecknare…

  slutligen kan man luta dollarsedlar framför en kamera, och få ungefär de effekter man vill… ganska fånigt, men kanske kul…

  Gilla

  • Hahahaha! Men, frågar den oskyldigt naive, VARFÖR skulle de bayerska illuminati välja att proklamera sin galna plan för år och år sedan i just Dollarsedlar? Och har inte sedlarna sett ut sådär i evigheter, långt innan WTC ens byggdes? De e verkligen listiga de där illuminatisarna… Jösses, att de orkar… Men du gav mig en bra idé, jag hade faktiskt inte taggat mitt eget inlägg med ”konspirationsteorier”, det borde man förstås göra… ZION-grejen är ju ungefär lika pårökt som dollarvikarna…

   Gilla

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: