Hipp Hipp Hurra, med en tårta på bemärkelseda’n…


En liten teckning med anledning av min mors födelsedag och hennes fina dotterdotters påfund…

Almas Tårta tusch m text resizeEn gång för länge, länge sedan… ville Alma att jag skulle rita en tårta. OK, sure, varför inte, tänkte jag och vi började kladda tillsammans på hennes lilla whiteboard… Det visade sig att det inte skulle vara vilken tårta som helst, utan hon ville ha mycket speciella saker på den och hade mycket bestämda åsikter om färger och godis och allt möjligt. Sist av allt satte Alma sin prick över i:et, och ritade dit ett hjärta. Jättefint.

Nå. Jag ritade lite snabbt av vår skiss på whiteboarden, tog med den där hem och gjorde en tuschad skiss.

Sedan var det dags för färg. Alma hade insisterat på godisar i alla färger, choklad och massor av rosa på tårtan. Jag lade på skuggningar och försökte få den lite rundad, och i vanlig ordning så lärde jag mig en del, eftersom jag var begränsad till användande av det motsträviga GIMP-programmet…

Ja må hon leeeva...

Ja må hon leeeva…

Men så småningom blev det ändå mer och mer likt det som Alma hade tänkt sig tror jag. En jättetårta med något för alla. Bara nu ingen får förs sig att jag skall kunna baka den där…

Nyligen berättade jag för Alma att den där Tårtateckningen var färdig för länge sedan ”…men ingen fyller ju år?” sade jag lite svävande. ”Jamen visa den när någon fyller nästa gång!” Sagt och gjort min kära, och vad passar väl bättre än att mormor, min mamma, fyller år idag, den 23.

Ja må du leva mamma, med tack till din fina dotterdotter!

Om thefeatheredsnake

Educator hooked on history, art & writing

Publicerat på 23 maj, 2014, i Alma, Bildbehandling i Dator /Digital Image Rendering & Editing, Egna Bilder /My Own Pictures, För Barn /For Children, För Vänner & Familj /For Friends & Family, GIMP, Målningar /Paintings, Teckningar /Drawings och märkt , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

KOMMENTARER TILL INLÄGGET