Dumskallarnas Konspiration: Kreationister och deras Dinosaurier…


Det gick bara inte att motstå: när jag surfade nätet efter bilder på dinosaurier till en bild snubblade jag över kreationisternas blöta spår… och de ledde till en skrattfest som man måste sprida vidare.

Det är förstås mina favoritdumskallar kreationisterna som är på gång igen. I sin desperata kamp för att få fakta att gå ihop med deras skeva och frimärksstora världsbild stöter de ideligen på saker som de måste ”förklara”. Som dinosaurierna. För hundra år sedan eller så var taktiken att bara förneka att det var något annat än jätteexemplar av moderna djur som hittades lite här och var på jorden. Men när fler och fler skallar och delar, hela skelett, ungar osv dök up bland fossillagren blev de tvungna att hitta på mer och mer krystade ”förklaringar”.

Numera har den kreationistiska mytologin ett antal spännande fantasmagorier på plats för att ”förklara” närvaron av skräcködlor som helt dog ut på en jord som till punkt och pricka följer gamla testamentets kronologi, och således bara är strax över 6000 år gammal.

Vi får veta att före syndafallet var alla dinosaurer…vegetarianer! Varför vissa var utrustade med enorma köttätartänder och klor var bara ett utslag av Guds skämtlynne. Ett par av varje landlevande dinosaurie som någonsin fanns (i dagsläget minst 1000 arter) fick plats på Arken genom att det bara var…ungar som klev ombord! (vad som hände med de vattenlevande dinosaurerna förtäljer inte storyn). Inuti Arken matades alla de köttätande dinosaurerna med öh… sill!Och efter att ha fått komma ut från berget Ararat spred de ut sig över hela världen i märkliga mönster innand de mangrant dog ut därför att… att… Erh, det var den Gudomliga Försynen. Och numera ligger de alla, alla utan undantag, fossiliserade i miljontals år gamla bergarter genom ett rent kosmiskt practical joke!

Det finns en svårartad humor här. Och förstås, i en genomkommersialiserad kultur, den amerikanska, där de här haschrusen faktiskt räknar med miljontals benhårda anhängare, har en del bildmaterial kommit till för att illustrera den kreationistiska ”sanningen” om dinosaurerna…

De första bilderna är varianter på sagan om Noas ark. Med Dinosaurier.

En variant på det hela i Edens Lustgård…där dinosaurierna förstås rids av Adam och Eva… Sedna har vi Jesus som visar en märkligt liten triceratops för en flicka som ser lite sådär halvskeptisk ut…

Och min absoluta favorit: Jesus som älskar alla sina skapade varelser, även lilla dinosaurien!

tack för bilder till bl.a.

http://blog.jasonboyett.com/2010/02/dinosaurs-and-jesus.html

http://thewhitedsepulchre.blogspot.com/2010/12/kentucky-will-soon-have-creationist.html

http://undeception.com/jurassic-jesus/

Se mer om Bibeltrogna Kreationister på denna Blogg

https://paulusindomitus.wordpress.com/2011/09/29/dumskallarnas-konspiration-kreationism-i-sverige/

https://paulusindomitus.wordpress.com/2011/09/08/dumskallarnas-konspiration-kretiners-jag-menar-kreationisters-undervisning/

https://paulusindomitus.wordpress.com/2011/09/15/dumskallarnas-konspiration-jorden-snurrar-inte-kring-solen/

Om en verklighetsbaserad världsbild kontra kreationistiska solsting, se

https://paulusindomitus.wordpress.com/2011/06/10/the-greatest-show-on-earth-sa-gick-det-verkligen-till/

 

Om thefeatheredsnake

Educator hooked on history, art & writing

Publicerat på 11 november, 2011, i Djur /Animals, En bild säger mer än tusen ord, Kristna Fundamentalister / Christian Fundamentalists, Kristna Myter /Christian Mythology, Natur & Vetenskap /Natural Sciences, Om Dumskallarnas Konspiration, Undervisning & Utbildning /Teaching & Education och märkt , . Bokmärk permalänken. 2 kommentarer.

 1. Ha ha !

  Dessa kristna bilder, med sin mycket särpräglad estetik fick mig faktiskt att skratta, hedning och tidvis ryslig ikonoklast, Strindberg-fantast och rabulist, som (fast bara vad gäller Alvablot och bilder å anhöriga!) som jag ju nästan är….

  Men i denna med bilder översållade värld, där vi båda är bildskapare (nå, jag fotograferar ju bara, vilket i viss mån är rent FUSQUE ! och inget annat – de som behärskar ritstift mm har min beundran) måste man säga att de här konstverken ”sticker ut”. Man undrar om det är samma tecknarstudio i Korea någonstans, där tusentals hårt arbetande stackare sitter och får åstadkomma dem emot en rent ut sagt dålig betalning.

  Minns att ”Church of the Subgenius” en mycket vanvördig, parodisk samling amerikaner, som tagit vid där Kerry Thornley or Erisianerna slutade, använt sådana här bilder för kollage, och själv kan jag nästan inte motstå frestelsen att sätta nya rubriker och texter under dem… eller göra kollage jag också – Church of the subgenius interfolierade med piprökande medelklassamerikaner, gigantiska kackerlackor med Kristus huvud, gamla skräckfilms-postrar varvade med bibliska motiv, och sleaze (attack of the 50 ft woman samt Catherine de neuve som ”Belle du jour” (scenen med korset och leran) och annat sånt.. En smula ”camp” eller vad säger man ?

  Bilden med Jesus och Tyrannosaurien får mig att tänka på ödlorna i TV-seiren ”V” till exempel, eller förundras över möjligheten att frälsaren skulle föda upp och släppa ut horder av bestialiska karnivorer, vilket skulle stöka till i vilken Edens lustgård som helst.

  Bilden med Triceratopsen får mig att genast tänka på en bildtext i stil med: ”Föräldrar ! Se upp !! Varna era späda döttrar för en skäggig man i lekparken, som ger bort plastödlor i present !” (och så var jag inne på diverse irritationsmoment och ”pet peeves” som pedofila katoliker och annat hemskt…)

  Inte lätt när man har sina Hedniska Tankar..

  Ikväll, emellertid, skall jag såsom en av tre stormästare i det nybildade samfundet särimner (vars mål bl.a kommer att bli att skänka bort pengar till behövande konstnärer) äta svartsoppa.

  Frid ! (samt god fortsättning å helg och bloggandet

  Gilla

  • Svar till Tannhäuser
   Hehe, jag har också undrat om inte kreationisterna och Kim Jong-il har samma målare…det finns en sådan underbar samstämmighet bakom den sunkiga ”realistiska” stilen och det absurda innehållet i affischerna… Påminner starkt om socialrealism fast…tvärtom kan man säga.

   Häckla på dårskallarna bara! Det finns ett antal varianter på nätet, men det råder brist på svenska exemplar… Ska leta reda på några till en fortsättning på posten. Din ”varning för Jesus” – var ju en lysande ide…påminner om kontroversen i Skottland om trafikskylten som fick de kristna censurskallarna att krypa fram… https://paulusindomitus.wordpress.com/2011/01/27/en-bild-sager-mer-an-1000-ord-om-religionens-humorbefrielse/

   Frid till Särimner!

   Gilla

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: