Kattungens Utmaning del 2 – In till Clear-line-världen


Efter ett par dagar råplugg av kattungens väsen satt dess kawai som inbränd i hjärnan. Alma gav tummen upp, och livet lekte. Men som den nörd man är kunde man inte stanna där, och Stephen Kings ande svävade över sinnet med de bekanta orden:

”Vore det inte kul om…?”

Detta är andra delen av mina kattungestudier. Första delen var ”En kattunges utmaning, för Alma”.

Fler kattungeskisser, 110215

Egentligen var det en pryl som jag borde tänkt på från början. Men när jag tittade på några av skisserna av kattungarna från måndag-tisdag slog det mig – OK, en realistisk kattunge är förstås vad jag först strävat efter, men det är trots allt bara bilder. Med all skissad päls och de detaljer som fyller upp deras skepnader är det svårt att göra något vidare med dem annat än att använda dem som bas för en målning. Och barn, må allt gott komma till dem, är bättre än vuxna på det sättet att de inte bara betraktar en bild och säger ”Åh” och ”wow” – betraktandet är för dem ännu en aktiv handling, de vill göra någonting med bilden. Färglägga. Styka saker. Lägga på en snabel.

Överföring frihandsskiss till clear-line design

Ännu tveksam över vad jag var ute efter ritade jag en frihandsteckning av en kattunges huvud och försökte sedan skala av allt distraherande klotter med hjälp av det numera bekanta hjälpmedlet ritfilm. På så sätt fick jag fram de viktigaste linjerna, och med några modifikationer fick jag fram vad som i praktiken var en modell för clear-line-kattungar.

Thats the spirit! som Roy säger i ”Bladerunner”. Genom att ta ut en clear-line-mall för mina kattungestudier kunde man rita kattungar in absurdum som sedan kunde användas som bilder som Alma själv kunde fylla i. En bild att själv färglägga och ändra som hon vill. Sista testet var en ny serie frihandsteckningar, denna gång på kattungar helt i clear-line. Satt huvuddragen nu fast inpräntade i huvudet?

Jag överräckte det första originalet på fredagen och gensvaret var… tja, jag fick inte tillbaka den med klagomål.

Kattunge med clear-line design

Det har varit en lärorik vecka, och för en gångs skull för ett positivt syfte.

För dig Alma, främst av alla på Jorden, till vilken allt gott och utmärkt hör.

Publicerat på 20 februari, 2011, i Alma, Bilder att Färglägga, Djur & Naturteckningar, Djur /Animals, Egna Bilder /My Own Pictures, Enklare teckningar /Clear-line Drawings, För Barn /For Children, För Vänner & Familj /For Friends & Family, Skisser/Sketches, Teckningar /Drawings och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: