Clear-line med tusch – Krigarkvinnor & pellefanter


Tuschövningarna fortsätter med lite clearline, för att få lite stadigare och jämnare hand, speciellt med de tjockare linjerna. Motiv 1 är en fortsättning på mitt ”Krigarkvinnor”-tema från världens olika sagosfärer som rönt uppskattning. Den här gången är det tuffa tjejer från (vänsterifrån) Mongoliet, Kina och Japan som inte står bredvid och låter någon fånig prins få all action.

Krigarkvinnor från Mongoliet, Kina & Japan

(Förra bilden i serien återfinns i detta inlägg)

Nästa motiv är den blå elefanten Pellefant, en tidig skapelse av Rune Andreasson, Bamses skapare. Den första serien jag fick i händerna i Sverige för 30 år sedan var just ett nummer av Pellefant. Den penslades för hand och färglades efteråt i dator för leverans till den oförlikneliga Alma, som jag hoppas skall tycka om den.

Pellefant

←Klicka bild för föregående bild på tecknade krigartjejer från olika kulturer

Om thefeatheredsnake

Educator hooked on history, art & writing

Publicerat på 2 juni, 2010, i All vår början bliver Svår, Alma, Beväpnade & Rustade Kvinnor /Women in Arms & Armor, Bilder att Färglägga, Egna Bilder /My Own Pictures, Enklare teckningar /Clear-line Drawings, Färgläggning i Dator /Digital Coloring, Följetonger /Posting Serials, För Barn /For Children, Kina /China, Kläder /Clothes, Krigarkvinnor från hela världen /Female /Woman Warriors Worldwide, Målningar /Paintings, Mongoler /Mongols, Nostalgia, Sagor från Mittens Rike /Tales of Ancient China, Samurajernas Japan /Japan of the Samurai, Serier /Comics och märkt , , . Bokmärk permalänken. 1 kommentar.

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: