Krigets Odjur får färg


En av 2016s färgläggningsövningar – ”Krigets Odjur”, med den monstruöse Djaq-Chigin och hans olyckliga offer på slagfältet har fått lite färg på sig.

Det här en teckning som förevisade i flera inlägg redan 2011 (se ”Djaq-chigin – Odjuret”).

Djaq-chigin spetsar mongol t häst m mask

Djaq-chigin spetsar mongol t häst m mask

Bilden av den Djaq-chigin, den odödlige krigaren, förkroppsligandet av krigets och dödandets väsen, ingår i vad som numera är en svit bilder kretsande kring Alla Drabbningars Moder – kriget mellan Kiralatet och Karakhanatet, mellanösterns två stormakter i mina berättelser om A’ratauma – tvillingvärlden. Hans story har förändrats under vägen. Från att ha varit en av Kiralatets odödliga, har Djaq-chigin nu bytt sida – och står i Karakhanens tjänst. Bunden av en förtrollad mask och nära nog oförstörbar utgör han Karakhanens ultimate livvakt, men kastas också ut i kriget i svåra lägen: detta är dock förenat med stor fara, för bärsärken Djaq-chigin utför sina order blint, bokstavligt och utan hänsyn till vilken sida ett upplevt hinder står på.

Djaq-chigin 'odjuret' spetsar mongol ny mask color m bakgrund

Med hälsogudarnas hjälp kunde denna sommar teckningen liksom flera andra alster få lite uppmärksamhet igen, vilket var passande då dess motiv, den flerhundraårige krigaren Djaq-chigin genomgått flera förändringar över tiden – som sagts inte enbart av visuell art. Med datorns hjälp, jobbande i GIMP med flera lager färg och lite effekter, har tuschteckningen av den till tänderna rustade Djaq-Chigin fått en passande finish mot bakgrund av en rökfylld himmel. Hans omfattande men historiskt korrekta lamellrustning, med Pelusiens lejon som kännetecken, blev OK, liksom den stackars häst han spetsar tillsammans med ryttaren.

Fler bilder på den brutale Djaq-chigin kommer i framtiden: två av mina berättelses hjältinnor kämpar mot honom vid olika tillfällen, vilka kommer att bli föremål för egna teckningar och/eller målningar vad det lider.

Se fler bilder från A’ratauma i:

Galleri för A’ratauma

 

Om thefeatheredsnake

Educator hooked on history, art & writing

Publicerat på 4 augusti, 2016, i A'ratauma, Bildbehandling i Dator /Digital Image Rendering & Editing, Djur & Naturteckningar, Egna Bilder /My Own Pictures, Egna Figurer, Fantasy, Färgläggning i Dator /Digital Coloring, GIMP, Historia /History, Kavalleri /Cavalry, Krig /War, Mamluckerna /Mamluks, Målningar /Paintings, Mellanösterns historiska kläder /historical middle east clothing, Mongoler /Mongols, Rustningar /Armor, Strid /kamp /fighting /pelea, Teckningar /Drawings, Till Häst och märkt , , , , , . Bokmärk permalänken. 4 kommentarer.

 1. Upprörande förräderi och sidbyte av The Beast! För sådant måste den store blodspillaren skickas…

  Gillad av 1 person

 2. Lite GoT-inspirerat att han är livvakt?

  Gilla

  • Nej. Inspirationskällan är främst de Persiska Storkonungarnas livvakt ”De Odödliga”, en seriefigur som heter ”Gladiator”, samt herr Yakane själv.
   Djaq-chigin är ju någon som Yak kunde vara… eller bli. Han är egentligen en tragisk figur. En gång var han en stolt nomadisk krigare, en Itaré från stäpperna norr om Mellanöstern…tills han fängslades och bands av en av Pelusiens Storkonungars rådgivare, en hamisk lärd vid namn Eliazar. 800 år senare är han förtärd av det syfte för vilken han brukats, enbart levande i striden och kriget, reducerad till en odödlig slav, ett levande vapen.
   Du tänker på The Mountain antar jag? Just det, han blir ju zombifierad av Sersei… Nej, men Martin har, liksom Tolkien, liknande inspirationskällor och referensramar som undertecknad, och vissa teman går ju igen.

   Gilla

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: