En bild säger mer än 1000 ord…om slöja i mellanöstern


Hittade den här bilden på en blog om islam och America, och tyckte den var bedårande på något sätt… Den visar på ett kul sätt att slöja verkligen KAN betraktas som ett plagg likt andra plagg – just möjligheten att variera den gör den mycket mindre radikal än vad många västerlänningar inbillar sig. Samtidigt är den ju ständigt ett slags statement, men mindre så i mellanöstern än i Europa.

10 variations of the hijab in Syria

10 variations of the hijab in Syria

Bilden återfinns med kommentarer i

http://akramsrazor.typepad.com/islam_america/women_in_islam/

Om thefeatheredsnake

Educator hooked on history, art & writing

Publicerat på 26 juni, 2009, i En bild säger mer än tusen ord, Följetonger /Posting Serials, Islams Värld /World of Islam, Kläder /Clothes, Människokroppen /The Human Body, Om Kultur /Cultural Studies, Serier /Comics, Skämtteckningar /Comic Cartoons, Skönhet & Utseende / Beauty & Appareance och märkt , , , , . Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar.

KOMMENTARER TILL INLÄGGET

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: